Az Egyesült Államok csapást mért egy szíriai fegyverraktárra

Az Egyesült Államok szerdán csapást mért egy szíriai fegyverraktárra, a művelet válasz a térségben állomásozó amerikai katonák elleni támadásokra – közölte Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter.

A gázai háborúval összefüggésben megszaporodtak az amerikai létesítmények elleni támadások Szíriában és Irakban, miközben az Egyesült Államok katonai támogatást nyújt Izraelnek.

Az amerikai katonai erők önvédelmi csapást mértek egy kelet-szíriai telephelyre, amelyet az Iszlám Forradalmi Gárda és a hozzá kapcsolódó csoportok használnak

– derült ki a Pentagon vezetőjének közleményéből. Ezt a csapást két amerikai F-15-ös (típusú) repülőgép hajtotta végre egy fegyverraktár ellen – tette hozzá a tárcavezető. A katonai akció válasz volt az amerikai személyzet ellen Irakban és Szíriában elkövetett támadássorozatra, olyan támadásokra, amelyeket az Irán-barát erőknek tulajdonítottak.

Két héten belül ez volt a második amerikai megtorló csapás Szíriában. Lloyd Austin figyelmeztetett, hogy az Egyesült Államok teljes mértékben készen áll arra, hogy más szükséges lépéseket tegyen csapatai és létesítményei védelme érdekében. A nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) értesülése szerint kilenc, Irán által támogatott csoportoknak dolgozó ember halt meg az Irán-barát csoportok által használt helyszínekre mért amerikai csapásokban a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/11/09/izrael-hamasz-haboru-gaza-hirfolyam-november-9/#az-egyesult-allamok-csapast-mert-egy-sziriai-fegyverraktarra

Részvény: