Az amerikai hadsereg légicsapást mért Szíriában két iráni fegyver- és lőszerraktárra

A támadást az elnök, Joe Biden rendelte el, de az amerikai nyilatkozat szerint ennek semmi köze az izraeli-palesztin háborúhoz.

Az Egyesült Államok közlése szerint az amerikai hadsereg légicsapást mért két létesítményre Kelet-Szíriában, amiről azt állítják, hogy azokat iráni erők és a velük kapcsolatban álló Iszlám Forradalmi Gárda használta, írja a Guardian. A légicsapásokat Joe Biden amerikai elnök rendelte el és amerikai F-16-os vadászgépekkel végezték.

Az amerikai védelmi miniszter Lloyd Austin úgy nyilatkozott, a hadsereg precíziós önvédelmi csapásokat mért az Irakban és Szíriában lévő amerikai személyzet védelme érdekében. A támadások válaszok voltak azokra, amiket Irán mért az amerikai támaszpontokra.

Ezeket a támadásokat elfogadhatatlannak nevezték az amerikaiak, és kijelentették, a jövőben további intézkedéseket tesznek, ha további csapás éri őket. Hozzátették, nem hagyják, hogy „Irán megbízottjai” amerikai civileket és hadi személyzetet veszélyeztessenek.

Az amerikai nyilatkozatok szerint a támadást nem egyeztették Izraellel, annak pedig semmi köze az ország és a Hamász között fennálló konfliktushoz.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20231027_Az_amerikai_hadsereg_legicsapast_mert_Sziriaban_ket_irani_fegyver_es_loszerraktarra

Részvény: