Aggódnak a franciák a jövő évi párizsi olimpia miatt

A 2024-es nyári olimpiával kapcsolatban megkérdezett franciák többségét aggasztják azok a biztonsági és közlekedési problémák, amelyekkel a játékok során szembesülhetnek – derült ki egy felmérésből.

A francia az Elabe közvélemény-kutató cég összegzése szerint a fő félelmek a biztonsággal kapcsolatosak (63 százalék), és a közlekedési aggályok vannak a második helyen állnak (58 százalék). Az ezer válaszadó közül:

20 százalékot lelkesít a közelgő sportesemény,
48 százalékuk azt mondta, hogy nem érdekli az olimpia,
32 százalék szkeptikusan nyilatkozott.

A véleményt nyilvánítók 64 százaléka biztos abban, hogy minden olimpiai létesítményt időben üzembe helyeznek.

67 százalék úgy gondolja, a főváros készen áll majd arra, hogy hatalmas vendégáradatot fogadjon. Ugyanakkor míg a turistasereg megjelenését a megkérdezettek fele összességében pozitívnak tartja, 49 százalékuk éppen ellenkezőleg, elégedetlen ezzel a kilátással.

Karácsony Gergely tárgyalna egy budapesti olimpiáról
Hogyha az állam épít két metrót, akkor velem lehet beszélgetni az olimpiáról – ígérte meg Karácsony Gergely.

Költségek:

73 százalék túl magasnak tartja a jegyek árát,
9 százalék gondolja úgy, hogy az alacsony jövedelműek kedvezményes viteldíjak mellett élvezhetik majd az élő versenyeket,
68 százalék szerint a játékok szervezési költsége túl magas (2023 márciusában mintegy 8,8 milliárd eurónyi összegről szóltak a hírek, a biztonsági költségek nélkül).
A párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik. A játékok megnyitójára a Szajna folyón kerül sor, ekkor a nemzeti csapatok áthajóznak Párizs központján. A parton várhatóan 600 ezer néző foglalhat majd helyet. A rendet a francia főváros utcáin ezen a napon 45 ezer rendfenntartó ellenőrzi.

Aggódnak a párizsi rendőrök is
A rendőrség prefektusa szerint bonyolult feladat lesz a jövő nyári ötkarikás játékok teljesen biztonságos lebonyolítása, mert hiányoznak a kellő tapasztalatok, miután az előző két párizsi nyári olimpia nagyon régen volt, az első még 1900-ban, a másik pedig 1924-ben – írta meg a Napi.hu.

Szerinte hatalmas kihívást jelent, hogy a versenyeket tucatnyi helyszínen kell megrendezni, a Grand Palais-ban, a Champ-de-Marson, az Eiffel-torony, a Place de la Concorde vagy a Parc des Princes közelében.

Ezzel együtt leszögezte: a biztonsági tervek készen állnak.

Háborús állapotok Franciaországban: Macron nekiment a közösségi médiának
Franciaország elnöke követelte, hogy az olyan közösségi média cégek, mint a fiatalok körében népszerű TikTok és a Snapchat távolítsák el a közzétett „legérzékenyebb tartalmakat”, és közöljék a hatóságokkal azon személyek nevét, akik szolgáltatásaikat erőszakszervezésre használják.

Forrás:https://www.napi.hu/gazdasag/franciaorszag-olimpia-felmeres-aggodalom.775396.html

Részvény: