A Vodafone bejelentette: amennyivel megemeli az árakat, annyival a kedvezményeket is

Azt mindig is tudni lehetett, hogy az „inflációkövető díjkorrekció” kifejezés jelentős szépítése annak, ami egyébként keveseknek tetszik: az elmúlt időszakban ezen jelszóval emeltek árat szolgáltatók. Mostantól hivatalosan sem stimmel a kifejezés, például a Vodafone esetében, miután a vállalat kedden bejelentette: egy széles ügyfélkör esetében csak kisebb mértékben emel árain.

Az infláció lassulásával, a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó és távközlési pótadó fokozatos kivezetésével, valamint az ügyfelek terheinek csökkentésével indokolja a Vodafone Magyarország, hogy az előző évi fogyasztói árindex – a díjváltozás tárgyévét megelőző naptári év augusztus 31. napja és az azt megelőző naptári év szeptember 1. napja közti időszak átlaga – alapján számított 22,01 százalékos drágulásnál alacsonyabb, 15,4 százalékos áremelést alkalmaz majd a publikus tarifákat használó lakossági és kisvállalati ügyfelek havi előfizetési díjában.

A vállalat közleményében hangsúlyozza: most először fordul majd elő, hogy a díjváltozást a szolgáltató nem a januári, hanem a 2024 márciusi előfizetői számlákban aktiválja majd.

Ráadásul a vállalat a drágulással megegyező mértékben, azaz 15,4 százalékkal növeli a lakossági és a kisvállalati szegmensben az előfizetők által igénybe vehető egyes kedvezmények mértékét is.

A Vodafone Magyarország úgy számol, így éves szinten közel 40 százalékkal mérsékli a lakossági és kisvállalati ügyfelek anyagi terheit a 22,01 százalékra számolt „automatikus díjkorrekcióhoz” képest.

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20231024_vodafone_magyarorszag_dijkorrekcio_aremeles_kedvezmenyek

Részvény: