A szerb elnök is beszállna Paksba

Aleksandar Vučić az atomerőműben szerezne részesedést. Szerinte az egyetlen módja, hogy Szerbiának elegendő árama legyen az, hogy felépítsünk több atomerőművet, de ezt nem lehet gyorsan megvalósítani, mert nincs meg az ehhez szükséges tudás – jelentette ki Kuršumlijában, az ottani fegyvergyárban tett látogatása alkalmával.

szerb államfő nem tart az atomerőművekben keletkező nukleáris hulladék tárolásától, mert attól egyetlen európai ország sem fél, viszont mindegyik szorgalmazza az atomenergia-termelést – fogalmazott a Szabad Magyar Szó szerint.

Nem tudok semmit az atomhulladékról, a használt fűtőelemek tárolásáról, nem tudom, mi a fúzió vagy a fisszió, ez nem az én dolgom, az én dolgom, hogy biztosítsam az áramot

 – mondta Vučić, aki szerint ő erről a kérdésről bátran, a polgárok érdekében beszél.

Szerbiának nincs pénze, hogy egyedül építsen atomerőművet.

Az országban nincs meg az ehhez szükséges tudás, de azon lesz, hogy a magyar atomerőműben szerezzen részesedést – fogalmazott az elnök, aki korábban más arról is beszélt, hogy Szerbia kiléphet az Európa Tanácsból.

Évtizedekbe telhet a Nyugat-Balkán felzárkózás az unióhoz. A hat országnak mintegy 40-70 évre lehet szüksége az uniós életszínvonal eléréséhez.

Forrás:https://www.economx.hu/gazdasag/vicuc-szerbia-paks-aramellatas.787307.html

Részvény: