A németországi vasutassztrájk miatt jelentős fennakadások lehetnek

A német vasúton november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig korlátozásokkal járó munkabeszüntetésre kerül sor. A Deutsche Bahn azt javasolja az utasainak, hogy halasszák el az utazásukat.

német vasúttársaság (Deutsche Bahn) tájékoztatása szerint Németországban november 15-én 22 órától 16-án 18 óráig munkabeszüntetésre kerül sor. A német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre lehet számítani – írja a Mávinform.

A német vasút (DB) azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat. A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál. Az alábbi változásokra kell számítani:

Ausztria irányába

November 15-én a Tatabányáról 14:26-kor induló Railjet xpress (rjx 66) kivételével valamennyi, Tatabánya–München Hbf., illetve München–Tatabánya közötti railjet  korlátozás nélkül közlekedik. A 66-os számú Railjet november 15-én csak Salzburg Hbf állomásig közlekedik,

November 16-án valamennyi Railjet Tatabányától csak Salzburg Hbf-ig közlekedik, illetve onnan indul. A Kálmán Imre EuroNight (462, 463) Budapest és Salzburg között közlekedik, a Zürichbe közlekedő közvetlen kocsik korlátozás nélkül közlekednek.

Csehország irányába

November 15-én a Berlinbe közlekedő Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepinig közlekedik. November 16-án a Berlinből induló Metropol EuroNight csak a lengyelországi Rzepintől közlekedik.

November 16-án a Hungária EuroCity Drezdáig közlekedik, de Prágában egy másik szerelvényre kell átszállni, míg vissza irányba a Hungária EuroCity csak Prágától közlekedik. November 17-én a Hungária EuroCity csak Prágáig közlekedik.

Lemondás az utazásról

A már korábban megváltott Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók, vagy a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges az utas részére, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet nyújthat be az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az informacio@mav-start.hu címen intézhetik az utasok.

Tájékozódási lehetőségek: A MÁV arra kéri utasait, hogy tájékozódjanak a német vasút (DB) és az osztrák vasút (ÖBB) honlapján is. Az aktuális helyzetről információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

Forrás:https://www.economx.hu/kulfold/nemetorszag-vasutassztrajk-fennakadasok-mav.780496.html

Részvény: