A külügy szerint örvendetes, hogy a legnagyobb orosz állami cég a magyar sportba fektet

Pláne, hogy a Gazprom nem szerepel a szankciós listán.

Minél több nagy nemzetközi vállalat fektet be a magyar sportba, annál jobb. Ráadásul a Gazprom nem szerepel a szankciós listán – válaszolta a Külgazdasági és Külügyminisztérium az RTL Híradó azon kérdésére, hogy jelent-e bármiféle veszélyt Magyarország szuverenitására, hogy a legnagyobb orosz állami cég befolyást szerez az itthon amúgy is kiemelkedő anyagi körülmények között lévő Ferencvárosi TC felett, sajtóhírek szerint ugyanis az immáron 35-szörös magyar bajnok új szponzora a Gazprom lesz.

A lapunknak nyilatkozó Dénes Ferenc sportközgazdász szerint az igazi kérdés az lesz, van-e Magyarországon olyan típusú és mértékű ellenérzés, hogy az nagyobb kárt okozzon a Fradinak, mint amennyit nyer a szponzorációval.

A sportközgazdász arról is beszélt a hvg.hu-nak, hogy vélhetően a magyar csapatok helyzetét a Gazprom érkezése nem rontja érdemben, ha viszont a Mol komolyan gondolja, hogy szeretné felzárkóztatni a Fradi mögé a frissen megvásárolt Újpestet, akkor valószínűleg több pénzt kell erre szánnia.

Forrás:https://hvg.hu/kkv/20240423_a-kulugy-szerint-orvendetes-hogy-a-legnagyobb-orosz-allami-ceg-a-magyar-sportba-fektet

Részvény: