A kormánynak hirtelen fontos lett Budapest fejlesztése

Kiderült a titok, milyen projektre kellett ötmilliárdos támogatás a pezsgőkirálynak.

Egy új, a Dunánál megvalósítandó attrakcióra kapott pénzt Kreinbacher József üzletember cége, a Chain Bridge Experience Kft. – írta meg a 24.hu. A létrejövő turisztikai látnivaló rendezvények és kiállítások nemzetközileg jegyzett helyszíne is lesz, emellett vendéglátó funkcióval is fog rendelkezni – írta Vadai Ágnes kérdésére Dömötör Csaba államtitkár. Annyit még hozzátett:

ez a projekt Magyarország turisztikai kínálatának élményalapú fejlesztése mellett a hazai turizmus további bővülését is szolgálhatja. Fontos cél továbbá, hogy Budapest turisztikai vonzerejét minden lehetséges eszközzel tovább növeljük. A szóban forgó beruházás ehhez is nagymértékben hozzájárulhat.
A DK politikusa azután fordult a kormányhoz, hogy a 24.hu-nak sem a pezsgőkirály cége, sem a Magyar Turisztikai Ügynökség nem árulta el, hogy milyen budapesti attrakcióra kapott ötmilliárdos támogatást a cég. Sőt a cég korábban csak annyit írt:

A Chain Bridge Experience Kft. a Kisfaludy Program által nyújtott vissza nem térítendő támogatást azonos összegű önrésszel egészítik k. Az így megvalósuló beruházásnak köszönhetően egy rendkívül egyedülálló és igazán különleges budapesti turisztikai beruházás valósul majd meg.
A beruházásról a Fővárosi Önkormányzatnak sem volt információja.

Korábban Kreinbacher József az Indexnek adott interjúban beszélt más nagyszabású budapesti terveiről is – köztük a Madame Tussauds budapesti múzeumról és a Sikló-projektről is.

Több mint ezer fővárosi zebra újult meg
Karácsony Gergely főpolgármester ezer zebra felújítását ígérte februárban.

Forrás:https://www.economx.hu/gazdasag/kreinbacher-jozsef-kormany-5-milliard-budapest-projekt.780023.html

Részvény: