A Google Maps letiltja néhány funkcióját Izraelben és Gázában

A Google az izraeli hadsereg kérésére letiltja a Maps és Waze alkalmazások élő forgalmi adatait Izraelben és a Gázai övezetben.

„Ahogyan korábban is tettük konfliktushelyzetekben és a térségben kialakuló helyzetre reagálva, a helyi közösségek biztonságára való tekintettel ideiglenesen letiltottuk az élő forgalmi viszonyok és a forgalmi információk megtekintésének lehetőségét” – idézett a Bloomberg a Google közleményéből.

A Google az Izraeli Védelmi Erők kérésére távolítja el a valós idejű forgalmi adatokat Izraelben és Gázában – közölte egy neve elhallgatását kérő személy, aki belső ügyek megvitatása érdekében kérte, hogy ne nevezzék meg. Az élő forgalmi információkból kiderülhetnek az izraeli csapatmozgások.

Az orosz-ukrán háborúban is hasonlóan jártak el
A vállalat tavaly Ukrajnában is hasonlóan járt el, miután Oroszország megszállta az országot, és letiltotta a valós idejű jármű- és gyalogosforgalmi adatokat.

Bár a Maps és a Waze nem fog valós idejű forgalmi adatokat mutatni, a navigációs rendszereket használó sofőrök továbbra is kapnak becsült érkezési időket, amelyek az élő körülményeken alapulnak
– közölte a Google.

A GeekTime izraeli technológiai oldal, amely elsőként számolt be a fejleményről, azt mondta, hogy az Apple Térképek alkalmazása is eleget tett az izraeli hadsereg kérésének.

Forrás:https://www.economx.hu/nemzetkozi-vallalatok/google-maps-izrael-gaza-kozlekedes.779336.html

Részvény: