+1 a terrorizmust támogató államok listájára

Oroszország terrorista állam. A Kremencsug, Vinnica és Dnyipro elleni közelmúltbeli rakétatámadások csak néhány példa az Oroszországnak Ukrajna elleni elkövetett számos terrortámadására. Egyes ukrán városokat szó szerint nap mint nap ágyúznak az orosz terroristák: így a béke és a csend harkoviak és nikolaeviak számára elbecsülhetetlen luxussá vált.

         Bármennyire is nevetségesek a propagandisták kifogásai, a tények tényeknek maradnak. Az orosz terroristák szándékosan lövöldöznek Ukrajna hátsó városaira (Vinniсa például legalább 400 kilométerre van a frontvonaltól). Meglehetősen modern rakétákat használják ágyúzás során – „Kaliber”-t. Az ilyen típusú rakéták céltól való eltérésének távolsága mindössze 2-4 méter, ami semmissé tesz minden olyan kifogást, hogy a csapást katonai létesítményre hajtották végre, amely nincs a közelben, és soha nem is volt. És ezt különös kegyetlenséggel és cinizmussal teszik: nappal a központot, kora reggel vagy este pedig a lakott területeket ágyúzzák, hogy a lehető legtöbb áldozatot provokálják.

         A Vinnica központja elleni rakétatámadásban 24 ember halt meg, közülük hárman gyerekek voltak. 68 embert szállítottak kórházba, felének állapota válságos. Egy személy eltűntnek számít. Ezen személyek egyike sem jelentett veszélyt az Oroszországra, és nem valószínű, hogy katonákról van szó, amelyek „felszámolásáról” az orosz fél jelentett be. Egyetlen célból ölték meg vagy sebesítették meg őket – hogy megfélemlítsék a békés ukránokat. És sajnos ez szinte minden nap megtörténik.

         Nyilvánvaló, hogy az orosz terroristák valójában büntetlenül érzik magukat civilek meggyilkolása miatt. A jelenlegi szankciók pedig végképp nem elegendőek.

         Az Oroszországnak a terrorizmus állami szponzoraként való hivatalos szintű elismerése olyan intézkedés, amelyre most nemcsak Ukrajna, hanem az egész világ számára is szükség van. Ez a státusz közvetlen oka a szigorú gazdasági és politikai szankciók bevezetésének, valamint a fegyverszállítás tilalmának és a kettős felhasználású termékek exportjának ellenőrzésének.

         Ebben az esetben Oroszország legalább elveszíti a fegyverek eladásából származó bevételét, és nem tudja majd gyártani őket, valamint ennek eredményeként ártatlan állampolgárokat nem öl meg. Ezenkívül az Oroszország nem kaphat nemzetközi pénzügyi támogatást, és az üzleti tevékenység szinte lehetetlenné és mérgezővé válik azon vállalatok számára, amelyek még nem hagyták el az orosz piacot. A legszigorúbb szankciók Oroszország esetében nem a végső megoldás, hanem szükségszerűség, amely korlátozza az agresszort, mert senki sem tudja, meddig mehetnek el a terrorista csapatok őrültségükben.

         A kegyetlenség, a cinizmus és az embertelenség egy terrorista állam szinte teljes lakosságának jellemzői. Még azok is őszintén örülnek az ukrajnai civilek halálának, akiknek semmi közük a harcokhoz – ezt az orosz rakéták csapásával kapcsolatos hírekhez fűzött kommentjeik is bizonyítják. És ez egy másik ok, amiért Oroszországot a lehető legnagyobb mértékben el kell szigetelni, mert ugyanezek az emberek maguk is terroristákká válhatnak, vagy gyilkosok új generációját nevelhetik fel.

         A kemény szankciók bevezetése, a teljes elszigetelődés és annak elismerése, hogy Oroszország a terrorizmus világ legnagyobb szponzora, szükséges lépések, amelyek ára több száz, ha nem több ezer emberélet.

#Oroszorszag #orosz_terroristak

Részvény: