Liszicsanszk össztűz alatt

Az orosz csapatok erőteljes támadást indítottak szombaton Liszicsanszk ellen, és állításuk szerint teljesen be is kerítették a várost, ami az utolsó ukrán bástyának számít Luhanszk megyében.

Ha Liszicsanszk elesik, akkor a teljesz Luhanszk régió orosz kézre kerül. Ez komoly stratégiai jelentőségű áttörést jelentene Vlagyimir Putyin számára.

Ruszlan Muzicsuk, az ukrán nemzeti gárda szóvivője az ukrán állami tévében arról beszélt, minden front nehéz, de Liszicsanszk a legnehezebb jelenleg. Ezzel együtt azt tagadta, hogy az orosz erők kontrollálnák a területet.

Liszicsanszk azt követően került a figyelem középpontjába, hogy Szeverodonyecket elfoglalta Oroszország. Utóbbit hetekig Bombázták, mígnem az ukránok kivonultak onnan.

Serhiy Haidai, Luhanszk kormányzója a Telegramon azt írta szombaton, magánházakat Bombáznak egyesével az oroszok a környező falvakban. Ilyen intenzív rakétázás mellett viszont csak arra jut idejük, hogy a sérülteket menedékhelyekre vigyék. https://24.hu/kulfold/2022/07/03/oroszorszag-ukrajna-haboru-percrol-percre-julius-3-vasarnap/#liszicsanszk-ossztuz-alatt

 #Liszicsanszk  #Luhanszk #Vlagyimir #Putyin #Szeverodonyeck

Részvény: