Űrrepülőtéren találkozik Putyin és Lukasenko

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden találkozik Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnökkel , hogy megvitassák az ukrajnai helyzetet és a nyugati szankciókat – írja a The Guardian oroszországi és fehérorosz hírügynökségek jelentése alapján.

Oroszország több tízezer katonát küldött orosz és fehérorosz területről Ukrajnába azóta, hogy csapatai február 24-én megszállták Ukrajnát. Lukasenko ragaszkodott ahhoz, hogy Fehéroroszországot be kell vonni az ukrajnai konfliktus megoldására irányuló tárgyalásokba, és azt is mondta, hogy Fehéroroszországot igazságtalanul „az agresszor cinkosának” titulálták.

Az Európai Unió, az Egyesült Államok és mások azonban bevonták Fehéroroszországot az Oroszországgal szemben bevezetett átfogó szankciókba.

Lukasenko kedden kora reggel érkezett az orosz távol-keleti Amur régióba, ahol a Vosztocsnij űrrepülőtéren találkozik Putyinnal – jelentette a Belta fehérorosz hírügynökség.

https://24.hu/kulfold/2022/04/12/orosz-ukran-haboru-zelenszkij-putyin-elo-percrol-percre/#urrepuloteren-talalkozik-putyin-es-lukasenko

Részvény: