Infrastrukturális népirtás

         Oroszország továbbra is terrorizálja Ukrajnát elektromos létesítmények ágyúzásával. A megszállók azt az infrastruktúrát rombolják le, amely elsősorban a polgári lakosságot támogatja, nem a katonai szükségleteket. Több tucat hőerőmű és erőművi alállomás érintett már. Ukrajna energiatakarékos üzemmódban van, minden régióban ideiglenes leállásokat hajtanak végre. Oroszország egyébként éppen az ukrajnai fűtési szezon kezdetével és a hideg időjárás beköszöntével fokozta az infrastruktúra elleni támadásait – a teljes körű invázió kezdete óta az orosz fegyveres erők 85 elektromos létesítmény elleni támadásokat hajtottak végre, közülük 51 októberben. Vagyis mindössze egy hónap alatt Oroszország kétszer olyan intenzíven bombázta az energetikai létesítményeket, mint hat hónappal korábban.

         Oroszország ilyen szisztematikus és célzott támadásai rakétákkal és pilóta nélküli légi járművekkel Ukrajna kritikus polgári infrastruktúrája, különösen energetikai létesítményei ellen, az ukránok mint nemzeti csoport elleni orosz népirtás részét képezik.

         Az ezen objektumok elleni támadást nemzetközi egyezmények tiltják, de a terrorista ország, Oroszország továbbra is megsért minden nemzetközi törvényt. A tél közeledtével az orosz vezetés szándékosan megfosztja az embereket a legszükségesebbtől: víztől, villanytól, hőtől. Ahogyan az 1932-1933-as Holodomor idején szándékosan éhhalálra ítélték.

         Az ukrajnai villamosenergia-létesítmények ágyúzása a XXI. század legnagyobb nemzeti népirtása. A világnak kellene politikai értékelést adnia ezekről az ágyúzásokról nemcsak háborús bűnökként és terrorizmusként , hanem az ukrán nép elleni népirtásként is, amely miatt Oroszországnak és vezetőségének a törvényszék elé kell állnia.

Részvény: