85 milliárd forintnyi amerikai segítséget kap az ukrán mezőgazdaság

Nem sokkal az után, hogy Oroszország kiszállt a fekete-tengeri gabonaszállítást lehetővé tevő egyezményből, az USA jelentette be, hogy támogatást ad az ukrán mezőgazdaság fenntartására.

Az Egyesült Államok további 250 millió dollár (mintegy 85 milliárd forint) támogatást ad Ukrajna számára mezőgazdasága működőképességének fenntartására – jelentette be az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség (USAID) igazgatója.

Samatha Power ukrajnai látogatása során közölte, hogy az összeget a kritikusan fontos mezőgazdasági infrastruktúra bővítésére szánják, ezek között öntözési rendszerekre, gabonatárolók építésére, átrakóhelyek és határ-, valamint kikötői létesítményekre.

A szervezet közleménye szerint az ukrajnai mezőgazdaság ellenállóképességének fenntartására indított kezdeményezés keretében jut el az anyagi segítség, ami az új összeggel 350 millió dollárra emelkedik.

Oroszország hétfőn jelentette be, hogy felfüggeszti a részvételét a Fekete-tengeri Gabona Kezdeményezésben – az elmúlt tizenegy hónapban ez az egyezség tette lehetővé azt, hogy az ENSZ és Törökország közvetítésével ukrán gabonát lehessen a világ más pontjaira vinni.

Forrás:https://hvg.hu/gazdasag/20230719_ukrajna_usa_mezogazdasag

Részvény: