150-190 ezer embert vesztettek már az oroszok Ukrajnában a brit védelmi minisztérium szerint

Putyin hamarosan a szárazföldi haderő létszámának emelésére kényszerülhet. Közben Oroszország tovább támadja Avdijivkát – Ukrajna szerint most itt szenvedik el a legtöbb veszteséget a megszállók.

Az Ukrajnában bevetett szárazföldi haderő létszámának emelésére kényszerül Vlagyimir Putyin, miután a lassan két éve tartó háborúban a brit védelmi minisztérium becslése szerint már 150-190 ezer embert vesztettek. Az ukrán védelmi minisztérium pedig azt állítja, az Avdijivka elleni támadások során „90 százalékkal nőttek meg az orosz veszteségek.”

Az orosz csapatok vasárnap is intenzíven támadták Avdijivkát, mely várost az ukránok stratégiai fontosságúnak tekintenek a szomszédos, orosz kézen lévő Donyeck város és a megszállt Donbasz további részének visszafoglalásához.

Az ukrán haderő szerint csapataik már közel húsz orosz támadást vertek vissza a városnál, mely épületei java része már csak rom. Ukrajna szerint az oroszok a közeli falvakra is légicsapásokat mértek. Harkivban közben orosz rakéta csapódott egy postahivatalba, ez hat ukrán életet követelt. Herszon ellen pedig „rekordmennyiségű” bombatámadást intézett Oroszország ukrán tisztviselők nyilatkozatai szerint.

Forrás:(Independent)

Részvény: