Zelenszkij: „Ukrajnának szabadnak kell lennie. Az egésznek”

Vasárnap éjjeli nyilatkozatában az ukrán elnök azt mondta, hogy már készülnek a következő területvisszafoglaló-akcióra.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök eltökélt, hogy egész Ukrajnát felszabadítsák az orosz elnyomás alól. Vasárnapi éjjeli nyilatkozatában úgy fogalmazott: lehet, hogy most úgy tűnik, hogy egy győzelmi sikerszéria után az ukrán hadsereg megáll és szünetet tart, de szó sincs erről. „Nem lesz tűzszünet. Már zajlik a felkészülés a következő akciósorozatra. Ukrajnának szabadnak kell lennie. Az egésznek” – fogalmazott a Guardian szerint.

Az  elmúlt időszakban látványos győzelmet aratott Harkiv megyében az ukrán hadsereg, de ez még messze nem jelenti azt, hogy a február óta zajló háborúban nyerésre állnának. Az oroszok ismét a civil infrastruktúrát támadják, gátakat, erőműveket Bombáznak. Orosz csapatok legutóbb csapást mértek a mikolajivi régióban található Dél-ukrajnai Atomerőműre (Pivdennoukrainsk Atomerőmű), ami bár megrongálta az atomerőmű épületeit, a reaktorok nem sérültek meg, és rendben működnek.

Zelenszkij erről azt nyilatkozta: „a megszállók ismét lőni akartak, de elfelejtették, hogy mi is egy atomerőmű. Oroszország az egész világot fenyegeti. Meg kell őket állítanunk, mielőtt túl késő lesz”.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220919_Zelenszkij_megfogadta_hogy_nem_lesz_tuzszunet_amig_minden_teruletet_fel_nem_szabaditanak

Részvény: