Zelenszkij szerint árt a sok fecsegés az ukrán háborús védekezésnek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök éjjel arra kérte a kormánytisztviselőket, hogy ne beszéljenek újságíróknak az ukrán állam Oroszország elleni katonai taktikájáról, mert szerinte az ilyen kijelentések „őszintén felelőtlenek”.

A Krím-félszigeten kedden egy orosz légitámaszponton pusztítottak robbantások, amiről a New York Times és a Washington Post névtelen ukrajnai illetékesekre hivatkozva azt írta, hogy a támadásért az ukrán erők a felelősek. Az ukrán kormány azonban nem kommentálta az értesüléseket.

Zelenszkij a szokásos éjszakai beszédében azt mondta:

A háború határozottan nem a hiúság és a hangos kijelentések ideje. Minél kevesebb részletet kerül ki a védekezési terveinkről, annál jobban sikerülhet a védekezési tervek végrehajtása.

Zelenszkij felelőtlenségnek nevezte, ha valaki „zajos címeket akar generálni”. Szerinte aki Ukrajna győzelmét akarja, annak tudatában kell lennie azzal, hogy minden egyes olyan szaváért felelősséggel tartozik, amelyet az ország védekezési vagy ellentámadási terveiről mond.

Az ukrán elnök a figyelmezetését állami, helyi és katonai illetékeseknek címezte, illetve mindazokak, akik a fronton történtekhez fűztek kommentárokat.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/08/12/orosz-ukran-haboru-zelenszkij-putyin-kijev-moszkva-percrol-percre/#hirfolyam

Részvény: