Zelenszkij a nácikhoz hasonlította az orosz csapatokat

Az előrenyomuló ukrán erők legalább 10 helyen találtak kínzásra utaló nyomokat a kelet-ukrajnai harkivi régióban az ukrán elnök szerint, aki szombat esti beszédében a nácikhoz hasonlította az orosz csapatokat, írja az MTI. Volodimir Zelenszkij leszögezte: ki fogják deríteni, kik a felelősök az atrocitásokért.

A héten közzétett ukrán beszámolók szerint több száz holttestet fedeztek fel a kelet-ukrajnai Izjum közelében, ahonnan az országot támadó orosz erők kivonultak. Dmitro Lubinec ukrán ombudsman szerint feltehetően több mint ezer állampolgárt kínoztak meg és öltek meg Harkiv megye felszabadított területein.

Mindeközben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) arról tájékoztatott, hogy sikerült helyreállítani az orosz irányítás alatt álló zaporizzsjai atomerőmű négy áramvezetékének egyikét.

Ezzel az Európa legnagyobb – és március óta orosz rányítás alatt álló – atomerőműjének számító létesítményt ismét összekapcsolták az ukrán hálózattal. Jóllehet a háborús övezetben lévő erőmű hat reaktorát korábban leállították, továbbra is áramra van szüksége ahhoz, hogy a fűtőanyagot hűtse, elkerülve ezzel a leolvadást.

Vasárnap adásba kerül Joe Biden amerikai elnök a CBS amerikai hírcsatornának adott interjúja. A CBS által közzétett előzetes felvételen Biden felszólította orosz hivatali partnerét, Vlagyimir Putyint, tartózkodjon bármilyen taktikai nukleáris vagy vegyi fegyver bevetésétől.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/18/tobb-szaz-holttestet-fedeztek-fel-izjumnal-ralottek-a-papa-kulonmegbizottjara-ukrajnaban/#zelenszkij-a-nacikhoz-hasonlitotta-az-orosz-csapatokat

Részvény: