Zelenszkij a frontra látogatott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a fronton lévő Bahmut városba látogatott, hogy katonai képviselőkkel találkozzon, és kitüntetéseket osszon ki a katonáknak – közölte hivatala.

A Reuters jelentése szerint korábban újabb fegyverek iránti felhívást közölt, miután orosz drónok hat napon belül a harmadik légi csapást mérték az ukrán erőművekre. Hétfő esti beszédében ezt közölte mire van szükségük:

Fegyverek, lövedékek, új védelmi eszközök, minden, ami képessé tesz bennünket arra, hogy felgyorsítsuk ennek a háborúnak a végét.

Az ukrán hadsereg azt közölte, hogy hétfőn az Oroszország által kilőtt 35 „kamikaze” drónból 30-at lelőttek, főleg a fővárosban, Kijevben. A pilóta nélküli repülőgépek célpontjuk felé repülnek, majd becsapódáskor lezuhannak és felrobbannak.

Ukrán illetékesek kedden közölték, hogy a kelet-donyecki és a dél-hersoni régiókban öten meghaltak, nyolcan megsebesültek, a déli Zaporizzsja városában pedig 21 rakéta csapódott be.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/20/orosz-ukran-haboru-putyin-zelenszkij-kina-hadgyakorlat-japan-elo-percrol-percre/#zelenszkij-a-frontra-latogatott-2

Részvény: