Washingtonba utazik Volodimir Zelenszkij szerdán az amerikai sajtó szerint

Szerdán az amerikai fővárosba utazik Volodimir Zelenszkij – írta hivatalos forrásokra hivatkozva a New York Times, a Washington Post és a CNN. A Fehér Ház egyelőre nem tett hivatalos bejelentést és nem kommentálta az értesüléseket sem, a komoly biztonsági kockázatok miatt pedig a források is csak névtelenül nyilatkoztak.

A cikkek szerint az ukrán elnök, aki a háború kitörése óta először hagyja el Ukrajnát, szerdán beszédet tarthat az amerikai Kongresszusban, előtte pedig látogatást tesz Joe Biden elnöknél, ahol valamilyen, újabb Ukrajnának nyújtandó katonai támogatás bejelentése várható. A lapok arról is beszámoltak, hogy a képviselőház elnöke, Nancy Pelosi levelet küldött a képviselőknek, amelyben a házelnök arra utalta, hogy az utolsó ülésnek „nagyon speciális fókusza” lesz, de nem fogalmazott ennél konkrétabban.

A New York Times felidézi, hogy Zelenszkij kedden ellátogatott a frontvonalon álló Bahmut városába, ahol a harcoló katonáktól egy aláírt ukrán zászlót kapott. Megígérte, hogy odaadja Bidennek, az azonban nem volt egyértelmű, hogy ezzel egy közeli utazásra utalt-e.

A minap Vlagyimir Putyin orosz elnök is elhagyta rövid időre Oroszországot a háború megindítása óta első alkalommal, ő Fehéroroszországba utazott.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/21/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-december-21-szerda/#washingtonba-utazik-volodimir-zelenszkij-szerdan-az-amerikai-sajto-szerint

Részvény: