Vitézy Dávid: a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak

Vitézy Dávid: a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak

„Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését” – reagált Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása. 
A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak” – írta közösségi oldalán a főpolgármester-jelölt.

Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok. Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!

– jelentette ki Vitézy Dávid, aki főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. E helyett ügyek és a programok mentén teremtene többséget a Fővárosi Közgyűlésben. A jelölt az alábbi ígéreteket tette:

  • Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettese.
  • Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogják vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.
  • A programja, a kampánya állításai egytől egyig érvényesek továbbra is. Nemet mond a Maxi-Dubajra, nemet mond a kínai magasvasútra, nemet mond az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, és elinduljon végre a hévek fejlesztése. Meg fogja védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben.
  • Továbbra is azt kéri mindenkitől, ne csak főpolgármesterként támogassák, de az általa vezetett fővárosi listának is adjanak bizalmat. Így tudják csak megvalósítani a szakemberekből álló csapattal a főpolgármesteri programot.

„Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos. Főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni” – zárta a posztját Vitézy Dávid.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/vitezy-szentkiralyi-lemondas-karacsony-budapest.790980.html

Részvény: