Villámgyorsan megteltek az Oroszországból induló egyirányú járatok Putyin bejelentése után

Szerdán villámgyorsan elkapkodták az Oroszországból induló egyirányú repülőjegyeket, miután reggel Vlagyimir Putyin elnök elrendelte 300 ezer tartalékos katona azonnali behívását.

A televíziós beszéd felébresztette a félelmet a lakosságban, hogy egyes harcképes korú férfiaknak megtiltják a kiutazást Oroszországból, ugyanakkor Szergej Sojgu védelmi miniszter később közölte, hogy a részleges mozgósításban azok vesznek részt, akik katonai tapasztalattal rendelkeznek.

 Ennek ellenére a Google Trends adatai szerint megugrott az Aviasalesre irányuló keresések száma, amely Oroszország legnépszerűbb repülőjegy-értékesítő weboldala.

Az Aviasales adatai szerint a Moszkvából a törökországi Isztambulba és az örményországi Jerevánba – mindkét célállomásra vízum nélkül utazhatnak az oroszok – induló közvetlen járatok már szerdán megteltek.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/21/orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-21/#villamgyorsan-megteltek-az-oroszorszagbol-indulo-egyiranyu-jaratok-putyin-bejelentese-utan

Részvény: