Videón látható a sci-fibe illő tajvani fegyver, amely lekapja a levegőből a kínai kémdrónokat

Tajvan szerint Kína korábban drónokkal kémkedett a katonai bázisai után, ezért egy új fegyverrel szerelik fel a hadsereget.

Új fegyverrel bővítette a légvédelmét Tajvan – számolt be róla az Interesting Engineering. A távol-keleti ország a drónok ellen kifejlesztett Skynet Ads nevű rendszert állította csatasorba. Olyan, mintha egy sci-fi-filmből származó kézifegyver lenne, melynek célja az ellenséges drótok semlegesítése.

Az eszköz képes arra, hogy blokkolja az érkező drón GPS-jelét, megakadályozza, hogy a repülő szerkezet továbbítsa irányítóinak a kameraképét, valamint arra is kényszerítheti az eszközt, hogy leszálljon a földre.

Liberty Times azt írja, Tajvan szerint a drónelhárító rendszerek telepítése elsődleges fontosságú, hogy az ország felvegye a harcot az utóbbi időkben egyre aktívabb(an kémkedő) kínai hadsereg ellen.

A fejlesztést azután kezdte meg a DronesVision nevű helyi vállalat, hogy két évvel ezelőtt egy kínai kémdrónt rajtakaptak egy tajvani katonai bázis környékén. A katonák akkor megpróbálták lefotózni a drónt, mások kövekkel dobálták meg azt. Ez az eset, valamint más pekingi légtérsértések arra késztették a tajvani katonai vezetőket, hogy felülvizsgálják az ország drónokkal kapcsolatos védelmi stratégiáját.

Forrás:https://hvg.hu/tudomany/20240302_tajvan_dronesvision_skynet_ads_legvedelem_drontamadas_dronelharitas

Részvény: