Videón egy bahmuti fogolycsere

A nem szokványos fogolycsere arra utalhat, hogy a Wagner-csoport valóban kivonul a területről.

Az orosz-ukrán háború szimbolikussá vált helyszínén, Bahmut mellett fogolycsere történt: a jelentések szerint 106 ukrán katona került vissza a fogságból. Közülük 8 tiszt, valamint 98 honvéd és őrmester – közölte a NOELreports Twitteren.

A kiszabadult katonák közül 68 embert korábban eltűntként tartottak nyilván. Legalább 7 katonának különböző sérülései vannak: golyó- és repeszsérülések, égési sérülések és törések, több fogolynak súlyosbodott a krónikus betegsége. A legidősebb kiszabadult ukrán fogoly 59 éves, a legfiatalabb 21 éves.

Az elmúlt időszakban látotthoz képest nem szokványos fogolycsere arra utalhat, hogy a Wagner-csoport valóban kivonul a területről.

Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy az akció hány orosz foglyot értintett. Arról azonban hallani, hogy az Oroszországba visszatértek közül többen csatlakoznak az orosz milíciacsoportokhoz, akik Putyin megbuktatásáért harcolnak.

Korábban a hvg.hu is írt arról, hogy a Wagner zsoldosai kivonulnak Bahmutból, amit a cég vezetője, Jevgenyij Prigozsin jelentett be egy csütörtökön feltöltött videójában. Elmondása szerint június 1-ig csapataik nagy része a hátországban található táborokba települ át és a hadsereg alakulatai veszik át helyüket a városban.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230525_Fogolycsere_tortent_Bahmutnal

Részvény: