Vélhetően a második gyerekével látogatott el egy rakétakilövésre Kim Dzsongun

Kim Dzsongun második gyermeke lehet az a tízéves lány, akivel az észak-koreai diktátor a múlt héten jelent meg először a nyilvánosság előtt egy rakétaindítás során – közölte a dél-koreai hírszerzés kedden.

Az MTI híre szerint az észak-koreai média szombaton adott tájékoztatást arról, hogy Kim előző nap feleségével, Ri Szol Dzsuval és lányukkal együtt megnézte, hogyan lövik ki az ország legerősebb interkontinentális ballisztikus rakétáját, a Hvaszong-17-et. Az állami hírforrások egy képet is közzétettek, amelyen Kim látható, ahogy kéz a kézben sétál egy fehérkabátos, piroscipős, fiatal lánnyal.

Egy dél-koreai parlamenti bizottság zárt ajtók mögött zajló ülésén a szöuli hírszerzés azt mondta: úgy tudják, hogy a tízéves lány Kim második gyermeke, Dzsu Ae.

A titkosszolgálat arra alapozta feltevését, hogy információi szerint a lány magasabb és nagyobb kortársainál.

Alány ugyanaz lehet, akit Dennis Rodman egykori kosárlabdasztár látott 2013-as phenjani látogatása során. Akkoriban Rodman azt mondta a The Guardian című brit napilapnak, hogy elment Kimmel és családjával a tengerhez, és kezében tartotta az észak-koreai vezető kisbabáját, Dzsu Aét.

Ez volt az első alkalom, hogy Észak-Korea hivatalosan megerősítette a gyermek létezését, bár semmiféle részletet nem közölt róla.

A szakértők szerint az észak-koreai vezetőnek – feltehetően – három gyereke született eddig: 2010-ben egy fiú, 2013-ban egy lány, és 2017-ben még egy, akinek nem tudni a nemét. Hivatalos tájékoztatás vagy fotó nem jelent meg a gyerekekről.

Kim Dzsongun 2018-ban Mike Pompeo egykori amerikai külügyminiszternek azt mondta, hogy ő is apa, és nem akarja, hogy a gyerekei a nukleáris fegyverek terhét cipeljék majd a hátukon.

A 38 éves Kim Dzsongun családja vezeti Észak-Koreát 1948 óta. A férfi 2011-ben, apja, Kim Dzsongil halálakor vette át a hatalmat. Mindkettőjük már felnőttként jelent meg először a nyilvánosság előtt.

A napokban szakértők sokat latolgatták, hogy mi lehetett Kim célja lánya bemutatásával. Egyesek úgy vélik, hogy az észak-koreai vezető őt tekinti lehetséges utódjának. Mások azt gondolják, igazolásként vihette magával a rakétatesztre, hogy aláhúzza: családja az, amely irányítja az ország nukleáris és rakétaprogramját.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/22/kim-dzsongun-gyerekei-raketakiloves-eszak-korea/

Részvény: