Ukrán vezérkar: Vovcsanszk felé nyomulnak az orosz erők Harkiv megyében

Harkiv megyében Vovcsanszk városa felé hajtanak végre támadóműveleteket az orosz erők,  kedd reggel óta már csaknem 40 katonai összecsapás történt a fronton – közölte az ukrán vezérkar a Facebook-oldalán közzétett délelőtti helyzetjelentésében.

A katonai vezetés közlése szerint az elmúlt 24 órában a támadók 79 embert veszítettek a harkivi régióban, közülük 26-an meghaltak. Megsemmisült egy harckocsijuk, három páncélozott harcjárművük, kilenc egyéb katonai járművük és hat haditechnikai felszerelésük. Két orosz harckocsi, egy páncélozott harcjármű és három tüzérségi rendszer megrongálódott. Az ukrán csapatok 22 ellenséges óvóhelyet és egy lőszerraktárt találtak el.

Nazar Volosin alezredes, a keleti országrészben harcoló csapatok Horticja elnevezésű hadműveleti és stratégiai csoportosításának szóvivője cáfolta az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek, hogy az orosz erők elfoglalták volna Ivanyivszke falut a donyecki régióban lévő Csasziv Jar mellett. “A település Ukrajnához tartozik, az ukrán fegyveres erők ellenőrzik a helyzetet a térségben” – szögezte le. A tiszt egyúttal hozzátette, hogy az orosz megszállók továbbra is rohamozzák, és mindenféle fegyverrel lövik a falut.
Forrás:(MTI)

Részvény: