Ukrán jelentés: atomcsapásra fejlesztett, ám nukleáris töltet nélküli rakétát vetettek be az oroszok

Oroszország nukleáris atomtöltet célba juttatására kifejlesztett cirkálórakétát lőtt ki Ukrajnában, amit Kijev felett az ukrán légvédelem hatástalanított – idézi az ukrán Defense Express pénteki jelentését a The Jerusalem Post. Mint írják, a rakétára nem volt nukleáris töltet szerelve, ami a lap szerint az orosz precíziós rakéták fogyatkozását jelzi.

Ugyanakkor fenyegető, hogy a KH-55 jelzésű fegyvert vetették be, mert az alapvetően nukleáris töltet célba juttatására fejlesztették ki, a hatótávolsága pedig 2500 kilométer. A jelentés szerint a fegyver bevetése nem feltétlenül azt jelzi, hogy az oroszok atomfegyvert készülnek bevetni, hanem inkább azt, amire a The Jerusalem Post is utalt, miszerint az oroszok fegyverkészletek fogynak, és nehezen tudják pótolni a nagy hatótávolságú rakétákat, így már ilyenekt is bevetnek.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/11/19/oroszorszag-ukrajna-haboru-bombazas-aramszunet-energia-putyin-zelenszkij/#ukran-jelentes-atomcsapasra-fejlesztett-am-nuklearis-toltet-nelkuli-raketat-vetettek-be-az-oroszok

Részvény: