Ukrán főparancsnok: két orosz rakéta áthaladt a román és moldovai légtéren

Két orosz rakéta áthaladt a román és a moldovai légtéren, mielőtt belépett Ukrajnába, közölte az ukrán főparancsnok pénteken.

Valerij Zaluzsnij elmondta, a Fekete-tengerről kilőtt két Kaliber típusú cirkálórakéta előbb a moldovai légteret érintette, majd Románián át haladt Ukrajnáig.

A Reuters azt írja, független forrásból nem tudták ellenőrizni az információk hitelességét. Oroszország egyelőre nem kommentálta az ukránok tájékoztatását.

A moldovai védelmi minisztérium közleményben erősítette meg, hogy valóban rakéta repült át az ország felett.

10 óra 18 perckor egy rakéta haladt át a Moldovai Köztársaság légterén Ukrajna irányában. A védelmi minisztérium az illetékes hatóságokkal együtt figyelemmel kíséri a régió helyzetét és egyúttal elítéli az ország légterének megsértését

– közölték.

Bár azt nem említették, hogy orosz rakétáról volt-e szó, a külügyminisztérium bekérette a moldovai orosz nagykövetet a helyzet tisztázása érdekében.

Románia egyelőre hivatalosan megerősíteni és megcáfolni sem tudta az értesüléseket.

Az Ukrainska Pravda nevű ukrán hírportál a légierő szóvivőjére hivatkozva azt írta, Ukrajnának lett volna lehetősége hatástalanítani a rakétákat, de nem akarta veszélybe sodorni a lakosságot más országok területén.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/02/10/orosz-ukran-haboru-percrol-percre-februar-10/#ukran-foparancsnok-ket-orosz-raketa-athaladt-a-roman-es-moldovai-legteren

Részvény: