„Ukrajna készen áll az ellentámadásra”

„Ukrajna készen áll az ellentámadásra”
Ukrajna készen áll a régóta várt ellentámadás megindítására az orosz erők ellen – mondta a BBC-nek Olekszij Danilov, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára.

Időpontot nem akart mondani, úgy fogalmazott:

a támadás holnap, holnapután vagy egy hét múlva is megkezdődhet.

Figyelmeztetett, hogy az ukrán kormány nem hibázhat a döntéssel kapcsolatban, mert ez egy „történelmi lehetőség”, amelyet nem veszíthetnek el. Ukrajna hónapok óta tervez ellentámadást, de minél több időt akart hagyni a csapatok kiképzésére és a nyugati szövetségesektől kapott katonai felszerelések beszerzésére.

Arra a kérdésre, hogy az ukrán fegyveres erők készen állnak-e az offenzívára, így válaszolt: „Mindig készen állunk. Ugyanúgy, ahogyan bármikor készen álltunk arra, hogy megvédjük az országunkat. És ez nem idő kérdése.”

Az interjú során azt is megerősítette, hogy a Wagner zsoldoscsapatok egy része kivonul Bakhmut városából, a háború eddigi legvéresebb csatájának helyszínéről – de hozzátette, hogy átcsoportosulnak három másik helyszínre, vagyis ez nem jelenti azt, hogy abbahagyják a harcot.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/05/27/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-49/#ukrajna-keszen-all-az-ellentamadasra

Részvény: