Ukrajna és támogatói hiteltelenítése – a Kreml információs háborújának eszköze

         Az információ mindig is fontos befolyási kar volt és lesz a Kreml számára. A szükséges információk értelmezése az Oroszország javára és a Putyin-rezsim ellenfeleinek hiteltelenítésére való felhasználása régóta kritikus tényező a Kreml számos sikerében. „Aki birtokolja az információt, az birtokolja a világot.”

         Ezért Ukrajna közel 9 éve ezer és ezer egyértelműen megtervezett dezinformációs kampány áldozata az „agymosó” szakértők irányítása alatt. Az Oroszország teljes körű inváziójához az orosz propagandisták hamisítványainak növelésére van szükség, és ami még fontosabb, el kell juttatni azokat Ukrajna és szövetségesei támogatóinak nemzetközi közönségéhez. A Kreml falai mögül érkező dezinformáció elképesztő.

         Fontos, hogy Kadirov nemrég azt mondta a NATO-ról, amely Kijev kritikus partnere: „A Nyugat és Európa teletömi Ukrajnát régi, leszerelt berendezésekkel, amelyek nem jelentenek jelentős veszélyt katonáinkra. Oroszország egy nagy atomhatalom, amely nyugodtan szembeszállhat a NATO-tömbbel, sőt az egész világgal” – írta a csecsen álvezér a Telegram csatornáján. Ramzan Kadirov hangsúlyozta, hogy „az egész világ nem értett egyet a NATO-val” és az annak részét képező országok kereskedőivel kapcsolatban, és emlékeztetett, hogy „különösen olyan nagy országok tartanak fenn semleges álláspontot, mint India, Kína, Pakisztán”. „Ezért még mindig messze vagyunk a harmadik világháborútól. És ha valaki azt állítja, hogy „az egész világközösség” Oroszország ellen van, és csak a NATO-t tartja „világközösségnek”, akkor tekintse világháborúnak” – tette hozzá Kadirov. Az olvasottakból csak egy következtetés vonható le – Putyin „kézi papagájja”, Ramzan csak arra van kiképezve, hogy az egész világot megrémítse az Oroszország nukleáris státusával, és nyilatkozzon Oroszország korlátlan erőjéről. De ebben az esetben nagy hibát követett el az egész világ konszolidációját illetően: a NATO (az EU-val együtt) maga köré gyűjtötte az összes Ukrajna iránt nem közömbös ország blokkját, és minden nap segít Kijevnek győzelmet aratni a véres háborúban. A Putyin-rezsim terrorista tevékenységei nem teszik lehetővé a nemzetközi közösség számára, hogy távol maradjon. Ami Kína, India és Pakisztán semlegességét illeti, itt minden sokkal egyszerűbb. Valószínűleg Ramzan Kadirov nem hiszi, hogy ezen országok magas rangú kormányzati tisztviselői egyszerűen arra várnak, hogy az Orosz Föderáció egy ázsiai gyarmattá váljon, ahol a legnagyobb természeti tüzelőanyag-tartalék és több ezer hektár lakatlan és megműveletlen földterület.

         A „Heil Ukraine” angol nyelvű propagandista Telegram-csatorna közölte, az ukrán csalók több milliárd hrivnyát kerestek a fegyveres erők élelmiszerellátásából. Az ilyen és sok hasonló hír könnyen érdekelheti bármelyik adófizetőt az USA-ban vagy Európában, mert minden cent érdekel, ami az Oroszország elleni harcra ment. És ez logikus és megfelelő. Ezekről a hírekről azonban egészen mást lehet mondani, mert a szállítmányokról szóló információk teljesen nyíltak és átláthatóak a nemzetközi megfigyelők számára. A „száraz adag” minden készlete eljut egy ukrán katonához, aki azokért a dolgokért harcol, térdig a sárban, amelyek Európában és az USA-ban a fiatalok felvonulásának okai: a szabadság, az élethez való jog, a függetlenség.

         Az USA az Oroszország fő információs ellensége, ezért több millió hamis anyag „Ukrajna a biolaboratóriumok kísérleti terepeként” vagy valami hasonlóról szól erre az államra. Szintén kedvenc spekulációs témája a „Fehér Ház beavatkozása az EU és Ukrajna belügyeibe” – az átlag orosz szerint Zelenszkijt Soros pénze miatt választották elnöknek, a közüzemi árakat Prágában pedig személyesen Biden naponta határozza meg.

         Valójában a világ jobbra – az igazság oldalára és az emberi jogok és szabadságok védelmére változik. Az Ukrajna körüli konszolidáció világnézet és elavult rendszerek változását okoz az államokban. Éppen ellenkezőleg, mint ami az Orosz Föderációban történik. A jelenlegi kormánnyal az Oroszországnak nincs jövője. Jelenleg Oroszország a globális elszigetelődés felé halad – vagyis hosszú távon igen nagy Észak-Korea lesz. Az összes tisztviselő és Putyin „kézi szócsöve”, akik nap mint nap az Európa helyett atomhamu miatt sírnak, mind saját ambícióik és beteges geopolitikai nézeteik áldozatai.

Részvény: