Ukrajna bírálja a FIFA-t, amiért nem hajlandó bemutatni Zelenszkij békeüzenetét a világbajnokság döntőjén

Az ukrán elnöki hivatal bírálja a FIFA-t, amiért nem volt hajlandó bemutatni Volodimir Zelenszkij elnök videóüzenetét a katari vasárnapi fovi vb-döntő előtt.

Az ukrán elnöki hivatal szombaton a CNN-nek adott írásbeli közleményében közölte, hogy az angol nyelven rögzített videó „béke felhívást” kíván tenni.

Katar támogatta az elnök kezdeményezését, de a FIFA blokkolta a kezdeményezést, és nem engedi, hogy az elnök üzenetét bemutassák a döntő előtt

– áll a közleményben.

Az ukrán elnöki hivatal azt is közölte, hogy önállóan fogja terjeszteni a videót, ha a FIFA nem sugározza azt, és a blokkolásra vonatkozó döntésük azt mutatja, hogy „a FIFA elvesztette értékes tudását a futballról – mint egy olyan játékról, amely egyesíti a népeket”.

A CNN megkereste a FIFA-t, de nem kapott választ. A labdarúgás világszintű irányító testülete mindent megtett annak érdekében, hogy a politikai üzeneteket távol tartsa a katari vb-től, amely az első közel-keleti ország, amely valaha megrendezte az eseményt.

Katar nyilvánosan nem kommentálta az ukrán kérést.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/12/18/elo-hirfolyam-orosz-ukran-haboru-putyin-zelenszkij-2022-12-18/#ukrajna-biralja-a-fifa-t-amiert-nem-hajlando-bemutatni-zelenszkij-bekeuzenetet-a-vilagbajnoksag-dontojen

Részvény: