Újabb szankcióscsomagot készít elő az unió

Az Európai Unió 27 külügyminisztere New Yorkban tartózkodik, ahol a világ vezetőinek éves találkozóján vesz részt az ENSZ-közgyűlésen.

Josep Borrell, az EU külügyi vezetője szerint Vlagyimir Putyin részleges mozgósításról szóló bejelentése – az ukrán területrészek annektálása, valamint az Oroszország védelmére hivatkozó nukleáris fenyegetés mellett – a pánik jel, és egyúttal kétségbeesést mutat.

Nyilvánvaló, hogy Putyin megpróbálja elpusztítani Ukrajnát

– jelentette ki Borrell az újságíróknak, miután a miniszterek összeültek, hogy a válaszlépésekről tanácskozzanak.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter tájékoztatása után az uniós miniszterek megállapodtak abban, hogy munkacsoportjaik egy nyolcadik szankciócsomagot készítenek elő, amely az orosz gazdaság stratégiai fontosságú ágazatait célozza, és továbbra is az ukrajnai háborúért felelős személyeket sújtja

– tette hozzá Borrell.

Az uniós miniszterek október közepén tartják következő hivatalos találkozójukat, amikor a szankciócsomagot hivatalosan is elfogadhatják.

A miniszterek megállapodtak abban is, hogy fokozzák az Ukrajnának szánt fegyverszállításokat. Borrell nem kívánt további részleteket közölni a szankciók vagy a katonai támogatás típusáról, de úgy vélte, hogy az új intézkedéseket „egyhangúlag” fogja támogatni az unió.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/22/tuntetesek-mozgositas-orosz-ukran-haboru-vlagyimir-putyin-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-22/#ujabb-szankcioscsomagot-keszit-elo-az-unio

Részvény: