Újabb mozgósítás közeledhet az oroszoknál, nem engedik ki a vendégmunkásokat az országból

Az orosz vezetés úgy próbálja előteremteni a jövőbeli ukrajnai offenzíváihoz szükséges emberanyagot, hogy közben igyekszik elkerülni a társadalmi elégedetlenség növelését.

Bonyolult tojástáncba kezdett az orosz vezetés, ugyanis egyfelől komoly emberhiányban szenvednek a fronton küzdő csapataik, másfelől viszont egy újabb mozgósítás jelentős mértékben ronthat a társadalom morálján, így kénytelen lesz a megszokottaktól eltérő megoldásokat keresni a problémáira – derül ki a brit védelmi minisztérium értékeléséből.

Ezen unortodox megközelítést érhetjük talán tetten abban a múlt heti hírben, ami arról szólt, hogy nem engedik ki Oroszországból a kirgiz vendégmunkásokat arra hivatkozva, hogy szerepel a nevük a mozgósítási listán. Ezt erősítheti Dmitrij Peszkov azon bejelentése is, miszerint a „részleges mozgósításról” szóló rendelet továbbra is érvényben van. Az orosz elnöki hivatal szóvivője ezt azzal indokolta, hogy a rendelet érvényben tartása a fegyveres erők munkáját segíti, holott a mozgósítás befejezését még tavaly október végén bejelentette Szergej Sojgu védelmi miniszter.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230130_haboru_vendegmunkasok_Oroszorszag_mozgositas

Részvény: