Újabb ismeretlen léggömb kering az Egyesült Államok felett

Az amerikai hadsereg nyomon követ egy, a légterében keringő lebegő léggömböt. Tisztviselők arról számoltak be, hogy az azonosítatlan tárgy Hawaii egyes részei felett repült, de nem haladt át semmilyen stratégiai terület felett.

Az amerikai hadsereg megállapította, hogy a léggömb nem jelent veszélyt a légi forgalomra vagy a nemzetbiztonságra, továbbá nem kommunikál. Az egyik tisztviselő szerint nem világos, hogy időjárási ballonról vagy valami másról van-e szó, és hozzátette, hogy az Egyesült Államok még mindig le tudja lőni, ha földközelbe kerülne. A tárgy, amely a jelek szerint manőverezésre nem képes, lassan halad Mexikó felé – tette közzé az NBC News

A hatóságok nem gondolják, hogy a léggömb a kínaiaké, de még dolgoznak a tulajdonos azonosításán.

Az Amerikai Védelmi Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a léggömb 10 ezer méter magasságban lebegett, és semmi jel nem utalt arra, hogy külföldi vagy ellenséges erő irányítaná. A Pentagon szerint a léggömb nem haladt át közvetlenül védelmi szempontból kritikus infrastruktúra, illetve más, az amerikai kormányzat számára érzékeny helyszínek felett, és nem jelentett katonai vagy fizikai fenyegetést a földön tartózkodó emberekre.

Korábban fenyegetést jelentő léggömbbel volt dolguk

Február elején egy kínai kémléggömb repült át az Egyesült Államok egyes részei felett, mielőtt a karolinai partoknál lelőtték volna. Az eszköz képes volt hírszerzési adatokat gyűjteni több érzékeny amerikai stratégiai helyszínről.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/ismeretlen-leggomb-usa-hadsereg-pentagon.770771.html

Részvény: