Új zebrát kapott Budapest, sokaknak lesz kedve átkelni rajta

Az új gyalogos-átkelőhellyel akadálymentesen, kényelmesen és gyorsabban lehet közlekedni az Astoriánál.

A beruházásnak köszönhetően mostantól a babakocsival és a kerekesszékkel közlekedők is több száz méteres kerülő nélkül, biztonságosan kelhetnek át a Múzeum körút és a Károly körút között.

Az új zebra átadásával egy több mint 60 éves adósságát törlesztette a főváros, mivel egy új gyalogoskapcsolat jött létre az Astoriánál, amely Budapest egyik kiemelt jelentőségű csomópontja.

A Fővárosi Önkormányzat a közösségi költségvetésből biztosított forrást a fejlesztésre – írja a BKK.

Azt írják, hogy a beruházással jelzőlámpás gyalogos-átkelőhely létesült a Rákóczi úton a Múzeum körút és a Károly körút járdáit összekötve. Ezen felül a süllyesztett szegélyű, taktilis figyelmeztető és tájékoztató jelekkel ellátott burkolat biztosítja a biztonságos és akadálymentes közlekedést.

Mindezek mellett új középsziget épült a Rákóczi úton, amely főként közlekedésbiztonsági jelentőséggel bír, a zavartalan közlekedés biztosításáért pedig a Blaha Lujza tér irányú buszmegálló a korábbi helyéhez képest előrébb került.

Hozzáteszik, hogy a hiánypótló zebra kialakításába csak áprilisban, gondos tervezés és előkészítés után lehetett belekezdeni. A projekt költsége összesen bruttó 40 millió forint volt.

Forrás:https://www.economx.hu/belfold/astoria-gyalogos-atkelohely-bkk-fejlesztes-rakoczi-ut.790389.html

Részvény: