Új pénzügyi cég a Budapesti Értéktőzsdén: bevezetik a VIG részvényeit

A Vienna Insurance Group kérelmezi részvényeinek bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére A várható első kereskedési nap 2022. november 11. Az osztrák biztosító részvényei 1994 óta forognak a bécsi és 2008 óta a prágai tőzsdén.

„Ezzel a lépéssel szeretnénk új befektetőket vonzani, különösen Közép- és Kelet-Európában, valamint egyértelmű jelzést adni a Budapesti Értéktőzsde számára is” – magyarázza Elisabeth Stadler, a Vienna Insurance Group vezérigazgatója.

Az Aegon vállalatainak 2022. márciusi magyarországi felvásárlása során a VIG a már meglévő VIG vállalatával, az Unionnal együtt, 19 százalékot meghaladó piaci részesedéssel piacvezetővé vált Magyarországon. „Magyarország legnagyobb biztosítócsoportjaként a tőkepiacon is szeretnénk kamatoztatni jelenlétünket, és a Budapesti Értéktőzsdére való bevezetéssel tovább növelni a VIG részvények elérhetőségét és likviditását” – magyarázza Stadler.

Budapesti Értéktőzsdével egyeztetve a várható első kereskedési nap 2022. november 11. A folyamatos kereskedés várhatóan a Budapesti Értéktőzsde fő szegmensében, a részvénykereskedés elsődleges piacán zajlik majd. Az Index Bizottság a következő hónapokban foglalkozik a VIG részvények esetleges felvételével a Budapesti Értéktőzsde valamelyik indexébe.

Forrás:https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/uj-penzugyi-ceg-a-budapesti-ertektozsden-bevezetik-a-vig-reszvenyeit-biztosito-tozsde.762876.html

Részvény: