Úgy tűnik, Putyin nem vesz részt a G20-csúcson

Nemrég írtuk meg, hogy Zelenszkij részt vesz a G20-csúcson, ahogy beszámoltunk arról is, hogy Putyin még nem erősítette meg a részvételét. Úgy tűnik, erre nem is kerül majd sor, miután az indonéz elnöki hivatal egyik alkalmazottja azt közölte, hogy az orosz elnök várhatóan nem vesz részt a jövő heti csúcstalálkozón. Joko Widodo indonéz elnök meghívta Putyint a november 15-én és 16-án esedékes találkozóra, melyet Putyin, Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó júniusi közlése szerint el is fogadott. A részvétel pontosítására a Kreml részéről azonban egyelőre nem került sor.

Az indonéz elnök keddi sajtótájékoztatóján közölte, hogy eddig 17 állam vezetőjéről tudják biztosan, hogy részt vesz majd a Balin tartandó találkozón. Widodo szerint ez igen jó arány, hiszen – mint azt újságíróknak elmondta – a húszból általában 17-18 állam vezetője szokott személyesen megjelenni, ám mivel nem szokványos időket élünk, nagyszerű lenne, ha ezúttal is ennyi vezető venne részt a találkozón.

Forrás: https://24.hu/kulfold/2022/11/08/orosz-ukran-haboru-oroszorszag-ukrajna-elo-hirfolyam-20/#ugy-tunik-putyin-nem-vesz-reszt-a-g20-csucson

Részvény: