Toborzóirodává alakul egy Moszkva melletti bevándorlási központ

A Duma egy olyan törvényt is elfogadott kedden, amely jelentősen megkönnyítené az orosz állampolgárság megszerzését azoknak, akik belépnek a hadseregbe.

A Moszkvától nem messze, Szarhovban található bevándorlási központ toborzóirodává alakul – közölte a RIA Novosztyi, Szergej Szobjanyin moszkvai polgármesterre hivatkozva. Az orosz állami portál szerint a központ mostantól kezdve az orosz védelmi minisztériumnak segítve igyekszik megkönnyíteni a külföldiek orosz katonai szolgálatba való belépését.

Szobjanyin utalt arra is, hogy épp most fogadott el az Állami Duma egy olyan törvénymódosítást, amely leegyszerűsítené azon külföldiek orosz állampolgárságának megszerzését, akik szerződéses katonákként belépnek az orosz hadseregbe. Jelenleg ugyanis három évig kellene szolgálniuk ahhoz, hogy ehhez hozzájussanak, ám a módosítás ezt az intervallumot egy évre szűkítené.

A jelenleg hatályos orosz törvények szerint normális esetben egy külföldinek előbb letelepedési engedélyért kell folyamodnia, majd ennek birtokában öt éven át Oroszországban kell élnie ahhoz, hogy egyáltalán állampolgárságért folyamodhasson.

Látható az orosz intézkedéseken, hogy a Kreml igyekszik úgy folytatni az Ukrajna elleni háborút, hogy ne kelljen elrendelnie az általános mozgósítást. Ezért próbál a Wagner-csoporttal börtönökből toborozni katonákat, ezért igyekszik a külföldi bevándorlókat motiválni a szolgálatteljesítésre és ennek érdekében igyekszik szigorítani a hadseregben uralkodó fegyelmi viszonyokon is.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20220920_toborzas_kulfoldiek_bevandorlas_orosz_hadsereg

Részvény: