Több tucat afrikai országgal kötöttek katonai megállapodást az oroszok

Oroszország több mint negyven afrikai országgal kötött katonai-műszaki együttműködésről szóló megállapodást – írja az MTI Putyin bejelentése után.

Az orosz elnök szerint az egyezmények a szóban forgó országok biztonságának, szuverenitásának és védelmi képességeinek megerősítését célozzák. Annál is inkább, mert mint Putyin megjegyezte, az afrikai országok képviselői aktívan részt vesznek az Oroszország által szervezett katonai-műszaki fórumokon és gyakorlatokon, ahol még alaposabban megismerhetik a fegyvereit, és elsajátíthatják azok használatát.

Az orosz elnök bejelentette, hogy Oroszország megerősíti diplomáciai jelenlétét Afrikában, új konzulátusokat és nagykövetségeket nyit, valamint bővíti a már meglévő képviseletek személyzetét. A kétnapos csúcstalálkozón az afrikai kontinens 54 országából 49 képviselteti magát, de csak 17-en állam- vagy kormányfői szinten. Ez kevesebb résztvevőt jelent, mint ahányan a 2019-es csúcstalálkozón megjelentek.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2023/07/28/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-percrol-percre-2/#tobb-tucat-afrikai-orszaggal-kotottek-katonai-megallapodast-az-oroszok

Részvény: