Több tengeralattjáróját áthelyeztek az oroszok a Fekete-tengeri flottájukból

Oroszország Fekete-tengeri Flottájának több tengeralattjáróját áthelyezte a Krím félszigeti Szevasztopolból a Fekete-tenger északkeleti partján, a Krasznodari területen fekvő távolabbi Novorosszijszkba, közölte a brit védelmi minisztérium kedden.

A tárca értékelése szerint az áthelyezés oka az lehet, hogy a közelmúltban megváltozott a biztonsági fenyegetés szintje, mert az ukránok immár távolabbi célpontokra is képesek csapást mérni, írja az MTI.

Az elmúlt két hónapban a flotta szevasztopoli központját és a Szakiban lévő fő légi támaszpontját is támadás érte

– emlékeztetett a brit minisztérium.

A krími Novofedorivka melletti szaki légi bázison augusztus elején történt robbanássorozat, amelyben brit értesülések szerint legalább nyolc repülőgép megsemmisült vagy megrongálódott. A támadást szakértők szerint Ukrajna követhette el egy addig ismeretlen fegyverrel.

Ezenkívül az orosz hadsereg az elmúlt időszakban rendszeresen semmisített meg drónokat a félszigeten, stratégiailag fontos területeken. Augusztus végén a Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli központja felett lőttek le egy ilyen eszközt, amelynek roncsai az épület tetejére zuhantak. Mihail Razvozsajev, a város orosz közigazgatásának vezetője Ukrajnát vádolta a támadás elkövetésével.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2022/09/20/orosz-ukran-haboru-elo-kozvetites-percrol-percre-2022-09-20/#tobb-tengeralattjarojat-athelyeztek-az-oroszok-a-fekete-tengeri-flottajukbol

Részvény: