Több száz nagy hatótávú drónt küldenek a britek Kijevnek

A bejelentést azt követően tette meg a brit kormány, hogy Volodimir Zelenszkij Angliába érkezett, hogy találkozzon Rishi Sunak brit miniszterelnökkel.

Több száz nagy hatótávú drónt és légvédelmi rakétát küld az Egyesült Királyság Ukrajnának – írja a Reuters a brit kormány bejelentésére hivatkozva, mely azt követően született meg, hogy Volodimir Zelenszkij Angliába érkezett, hogy találkozzon Rishi Sunak brit miniszterelnökkel.

A felajánlott drónok hatótávja 200 kilométer, és az elkövetkezendő hónapokban szállítják majd le ezeket Ukrajnának.

Zelenszkij a hétvégén Európa-körútra indult, melynek célja, hogy további támogatásokat szerezzen az ukrán háborús erőfeszítések számára. Az ukrán elnök Olaszországban járt szombaton, ahol Giorgia Meloni kormányfő biztosította róla, hogy Olaszország továbbra is katonai segítségben részesíti Ukrajnát. Ezután Zelenszkij előbb Németországba, majd Franciaországba utazott. A németek többek között 30 további Leopard 1-es tank és 200 megfigyelő drón leszállítására tettek ígéretet, míg Emmanuel Macron vállalta, hogy Franciaország kiképez és felszerel több ukrán zászlóaljat, valamint további páncélozott járműveket és könnyű harckocsikat is ígért Ukrajnának.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20230515_Zelenszkij_Sunak_haboru_latogatas_Anglia

Részvény: