Több orosz képviselő szavazta meg a Dumában az annexiót, mint amennyi jelen volt

Az alsóház elnöke, Vjacseszlav Vologyin szerint technikai hiba történt, és senkinek nem kellene aggódnia plusz-mínusz egy szavazat miatt.

Vlagyimir Putyin pénteken írta alá ünnepélyes körülmények között a megszállt területek annektálását, ám a bekebelezés véglegesítéséhez szükség volt az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának a jóváhagyására. A képviselőházban senki nem szavazott az indítvány ellen, és a tartózkodást sem választotta senki, ám mégis különböző számok villantak fel a szavazásokkor, ugyanis egyenként kellett a képviselőknek szavazniuk a négy terület bekebelezéséről.

413 szavazatot kapott Donyeck, Luhanszknak 412, Zaporizzsjának 409, Herszonnak pedig 411 szavazat jutott. Ezzel mindösszesen csak az a gond, mint azt az Agensztvo nevű orosz független hírportál a Telegram posztjában megjegyezte, hogy 408 képviselő volt jelen az ülésen.

A hírre reagált a képviselőház elnöke, Vjacseszlav Vologyin – Vologyin legutóbb Alaszkát akarta visszakövetelni az Egyesült Államoktól –, aki elmondta, hogy technikai hibáról van szó, és nincs itt semmi látnivaló, „senkinek sem kellene aggódnia plus-mínusz egy szavazaton” – mondta.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221004_Duma_annexio_szavazas_Vologyin

Részvény: