Több mint húsz óvodást gyilkolt meg egy ámokfutó Thaiföldön

A hatóságok szerint egy volt rendőr gyilkolt, a támadások után magával is végzett.

Legkevesebb harminc ember, köztük 23 óvodás halt meg egy lövöldözésben Thaiföld északkeleti tartományában, miután egy volt rendőr tüzet nyitott, majd késsel is rátámadt áldozataira egy óvodában – közölte egy rendőrségi szóvivő csütörtökön. A támadás során további 12 ember megsérült, később a férfi saját családjával is végzett, majd öngyilkos lett.

Ebédszünet után ment be az iskolába a lövöldöző, ahol először legalább négy óvópedagógust lőtt meg, köztük egy, terhessége nyolcadik hónapjában lévő nőt. A halálos áldozatok közül hárman mindössze két évesek voltak.

A fővárostól 500 kilóméterre fekvő falu óvodája© Google Maps

Reuters hírében legalább 34 halottról olvasni; az elkövető motivációja nem ismert, de úgy tudni, nemrég elbocsátották a szolgálatból. A portál a volt rendőr egyik kollégájára hivatkozva azt írja, kábítószerhasználat állt a kírúgás hátterében.

A 34 éves elkövető, Panya Kamrab ellen korábban miniszterelnöki utasításra a rendőrség hajtóvadászatot indított, és az arcképét is közzétette, néhány órával később pedig már a holttestét találták meg. Legutóbb egy bangkoki rendszámú fehér Toyota terepjárót vezetve látták.

Thaiföld miniszterelnöke, Prayuth Chan-ocha részvétet nyilvánított az áldozatok családtagjainak és a katasztrófavédelem minden ágából egységeket vezényelt a helyszínre.

BBC szerint a hasonló, tömeges mészárlások kifejezetten ritkák Thaiföldön, habár két éve, 2020-ban egy katona 21 embert megölt és több tucat másikat megsebesített.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221006_lovoldozes_thaifold_ovoda

Részvény: