Tíz tonnányi segélyt küldött Magyarország a földrengés sújtotta Törökországba

500 tábori ágy, másfél tonna gyógyszer, 1500 takaró, 600 hálózsák, 2000 infúziós eszköz.

Magyarország tíz tonnányi segélyszállítmányt küldött Törökországba a földrengés utáni nehéz helyzet kezelése érdekében – közölte Szijjártó Péter hétfőn Ankarában. A külgazdasági és külügyminiszter bejelentkezésében azt mondta, hogy a csomag elsősorban olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek az emberek ideiglenes elhelyezésében és orvosi ellátásában, valamint a tél átvészelésében.

Szijjártó a törököket a magyarral testvéri népnek nevezte, szerinte „ha egy testvéri nép, egy testvéri nemzet bajba kerül, az mindig aggodalommal tölt el bennünket és egyáltalán nem volt kérdéses, hogy azonnali segítséget nyújtottunk Törökországnak”.

A segélyszállítmányban Szijjártó elmondása szerint van másfél tonna gyógyszer, 500 tábori ágy, 1500 takaró, 600 hálózsák és kétezer infúziós eszköz is. „Magyarország tehát Törökország barátja. Természetes, hogy bajban a barátaink mellett állunk, és a jövőben is minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a török emberek élete minél előbb vissza tudjon kerülni a normális kerékvágásba” – jelentette ki a miniszter.

A Törökországot és Szíriát sújtó földrengésben több mint 50 ezer ember halt meg.

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20230227_torokorszag_foldrenges_magyar_segitseg

Részvény: