Teherautóval támadták meg a Fehér Házat: itt az esetről készült videó

Az amerikai titkosszolgálat közölte, hogy őrizetbe vette annak a bérelt teherautónak a sofőrjét, amely hétfő este a Fehér Ház közelében minden bizonnyal szándékosan a biztonsági korlátoknak rontott.

Egy szemtanú szerint a nyomozók egy náci horogkeresztes zászlót is találtak, amely nyilvánvalóan a Fehér Ház területével szomszédos Lafayette téren a kordonoknak ütköző teherautó belsejéből került elő.

„Az előzetes vizsgálat azt mutatja, hogy a sofőr valószínűleg szándékosan ütközött a Lafayette téren lévő biztonsági korlátoknak” – közölte a Twitteren Anthony Guglielmi, a Secret Service kommunikációs vezetője.

A WUSA televízió videót mutatott egy U-Haul típusú teherautóról. Egy távirányítású robot felfeszítette a teherautó hátsó ajtaját. Chris Zaboji, a baleset szemtanúja egy rövid videót tett közzé a közösségi médiában, amelyen látható, ahogy a teherautó a barikádokba hajt. Elmondása szerint a sofőr az egyszeri ütközés után másodszor is nekiment a korlátoknak, ezért is zárható ki a baleset ténye – írja a Reuters.

Sérülés nem történt, a sofőrt őrizetbe vették.

A közeli Hay Adams szállodát a Secret Service kérésére evakuálták – jelentette a The Washington Post a szálloda egyik tisztviselőjére hivatkozva, a Secret Service pedig azt közölte, hogy a park körül néhány utat és gyalogosjárdát lezártak. Hamarosan nagyszabású rendőri vizsgálat indult, amely során a nyomozók megállapították, hogy az alapvetően üres teherautó tartalma ártalmatlan.

Forrás:https://www.napi.hu/kulfold/washington-feher-haz-betores-teherauto.771631.html

Részvény: