Tankcsapdákat emelnek Mariupol köré az oroszok

A frontvonalak mögött több helyen is szaporodnak a védművek, többek között Jevgenyij Prigozsin is egy Luhanszkban kialakítandó Wagner-vonalról beszélt.

Védműveket kezdtek építeni az oroszok Mariupol köré – írja a brit védelmi minisztérium, amely szerint két üzem is erre a célra gyártja a sárkányfogaknak is nevezett beton tankcsapdákat (illusztrációként használt képünkön a második világháborús Siegfried-vonal maradványaiként látható sárkányfogak szerepelnek).

Ezeket a védelemeket vélhetően Mariupol és Nikolszke, valamint a város északi oldala és Sztarji Krim falu között húzták fel. Mariupol részét képezi annak a logisztikai és kommunikációs szempontból is kulcsfontosságú szárazföldi hídnak, vagy korridornak, ami összeköti Oroszországot a Krímmel. Ugyanakkor sárkányfogakat az oroszok által megszállt Zaporizzsjába és Herszonba is küldtek a védelem megerősítése érdekében.

Az orosz erők az általuk megszállt területek nagy részén láthatóan védelemre rendezkednek be, például a Putyin séfjeként emlegetett üzletember, a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin is arról beszélt már október közepén, hogy Luhanszkban megkezdték a Wagner-vonal kiépítését. A frontvonalak mögött zajló lázas munka célja az lehet, hogy megakadályozza a további ukrán betöréseket.

Forrás:https://hvg.hu/vilag/20221108_Tankcsapdak_sarkanyfogak_Mariupol_Prigozsin_haboru

Részvény: