Tagadta a magyar kormány, hogy hozzájuk kerültek Joe Biden fiának e-mailjei

Jack Maxey amerikai republikánus aktivista azt állította, hogy a napokban átadta a magyar kormánynak a Joe Biden amerikai elnök fiától, Hunter Bidentől korábban kiszivárgott fotókat, videókat és e-maileket.

Ahogy arról korábban írtunk, Jack Maxey amerikai republikánus aktivista a Guardiannek azt állította, hogy a napokban átadta a magyar kormánynak a Joe Biden amerikai elnök fiától, Hunter Bidentől korábban kiszivárgott fotókat, videókat és e-maileket, amelyeket Donald Trump is felhasznált Biden ellen az elnökválasztási kampányban.

A Telex arról kérdezte a kormányszóvivőt, a külügyminisztériumot és a Kormányzati Tájékoztatási Központot, meg tudják-e erősíteni vagy cáfolni az állítást, illetve, amennyiben valóban hozzájutottak Hunter Biden adataihoz, miért tették, és hogyan kerültek kapcsolatban Maxey-val.

A lap megkeresésére így reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ:

Ilyen nevű emberrel a magyar kormány munkatársai nem vették fel a kapcsolatot. Bizonytalan eredetű sajtóértesüléseket pedig ahogy a múltban sem, úgy ezután sem kívánunk kommentálni.

Az állítólag Hunter Biden laptopjáról származó emaileket és privát fotókat, videókat a New York Post nevű amerikai bulvárlap hozta nyilvánosságra még 2020 októberében, azt állítva, hogy az emailek terhelőek az akkor épp az elnökségért kampányoló Joe Bidenre nézve.

Forrás:https://hvg.hu/elet/20230429_Joe_Biden_fia_emailek_magyar_kormany

Részvény: