Szomorúan búcsúznak a fővárosi patkányirtók és bogármérnökök

Állításuk szerint az utóbbi öt évben rengeteget javítottak a budapesti patkányhelyzeten, mégsem ők nyerték a legújabb közbeszerzést. Az RNBH Konzorcium helyett mostantól egy másik cég csillogtathatja meg kártevőirtási tudományát.

A tevékenységünk március 10-én lezárult – szerepel az RNBH Konzorcium közleményében, akik közel öt évvel ezelőtt vették át a patkánymentesítési feladatokat a fővárosban.

A konzorcium munkatársai búcsúlevelükben többek között azt írják:

Büszkék vagyunk rá, hogy kollégáink úrrá tudtak lenni a fővárosi patkányhelyzeten, elfogadható, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedően alacsony fertőzöttségi szinten tudjuk átadni a tevékenységet. Bízunk benne, hogy eredményeink fennmaradnak, a Főváros lakossága a jövőben is csak elvétve találkozik a kellemetlen kártevőkkel.
A RNBH közleményében azt is felidézte, hogy öt évvel ezelőtt nagy port kavart, amikor több évtized után ők mint új társaság vették át a patkánymentesítési feladatokat a fővárosban: kártevőmentesítési munkálataikat egész pontosan 2018. július 23-tól kezdték el Budapesten.

„A munkánk 2018-as megkezdésekor a fertőzöttség mintegy ötszöröse volt az elvártnak, a lakosság joggal panaszkodott a kialakult állapotra. A helyzet romlását sikerült megállítani – amit néhány kerületben a főváros által elrendelt intenzív irtási program is segített 2019-ben – majd fokozatosan javítani tudtunk a körülményeken. Az igazolt patkányfertőzések az első hónapokhoz képest mostanra mintegy 70 százalékkal csökkentek” – állítják a konzorcium tagjai.

Az RNBH azt is megjegyzi, hogy míg például öt évvel ezelőtt 1000-1500 havi szintű bejelentéssel számoltak, ez mára havi 500-ra apadt.

2021-ben nyílt közbeszerzési eljárás keretében újabb két évre megbízást kaptunk a patkányirtási feladatokra, azonban idén nem jártunk sikerrel, a korábbi vállalkozó vezette konzorcium ajánlatát nyilvánították nyertessé
– indokolták az elköszönés okait az RNBH konzorcium tagjai, amelynek közleményét a következő cégvezetők jegyzik:

Reisinger Mátyás, Rovért Kft;
Takács Zoltán, Növényvédő és Kártevőirtó Kft;
Rotár Tamás, Bogármérnökség Kft;
Szabó Ákos, Hygiénia Kft.

Forrás:https://www.napi.hu/magyar-gazdasag/rnbh-konzorcium-budapest-patkanyhelyzet-irtas.768586.html

Részvény: