Szijjártó Péter szerint hazugságokat terjesztenek Magyarországról

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter brit kollégájával tárgyalt telefonon többi között az ukrajnai háborúról, illetve a finn és svéd NATO-csatlakozásról pénteken.

AStockholmban tartózkodó Szijjártó Péter Facebook-oldalán azt írta: elmondta James Cleverly brit külügyminiszternek, hogy „mivel mi a háború szomszédságában vagyunk, ezért annak hatásai nálunk azonnal és súlyos mértékben jelentkeznek”. Ráadásul egyre nő azoknak a magyaroknak a száma, akik életüket vesztik a frontvonalban. A két miniszter egyetértett abban, hogy a háború globális hatásai is súlyosak, ezért minél előbb megoldást kell találni a világméretű inflációra, energia- és élelmiszer-ellátási nehézségekre.

Szijjártó Péter üdvözölte, hogy létrejött Nagy-Britannia és az Európai Unió között az úgynevezett windsori keretmegállapodás. Biztosította brit kollégáját Magyarország támogatásáról, hiszen ez a megállapodás – mint mondta – lehetővé teszi, hogy a lehető legmélyebb és legszéleskörűbb együttműködés jöjjön létre az EU és Nagy-Britannia között, ami minél szorosabb és hatékonyabb, annál jobb az uniónak és benne Magyarországnak.

Szijjártó Péter a finn és svéd NATO-csatlakozás ratifikálással kapcsolatban arról tájékoztatta James Cleverlyt, hogy a kormány támogatja a ratifikációt, ugyanakkor „a demokratikusan megválasztott parlamenti képviselők elvárása jogos ezzel a két országgal szemben, hogy ne terjesszenek álhíreket és hazugságokat Magyarországról” és adják meg a tiszteletet Magyarországnak.

Tovább blokkolja a Fidesz a NATO-bővítés ratifikálását
Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának jóváhagyása továbbra is várat magára.

Forrás:https://www.napi.hu/belfold/szijjarto-peter-nagy-britannia-finn-sved-nato-csatlakozas.768564.html

Részvény: