Szijjártó Péter részvétét fejezte ki az iráni elnök és külügyminiszter halála miatt

Részvétét fejezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Ebrahim Raiszi iráni elnök és Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter és más iráni tisztviselők halála miatt, akik a május 19-i tragikus balesetben vesztették életüket, írja az MTI.

Szijjártó a Facebook-oldalán megosztott, Ali Bagheri Kaninak, az Iráni Iszlám Köztársaság megbízott külügyminiszterének címzett részvéttáviratában azt írta, hogy „emlékszem a 2021. december 16-i teheráni látogatásom alkalmával Raiszi elnök úrral folytatott találkozómra, és az Amirabdollahián külügyminiszterrel folytatott megbeszéléseimre, aki mindig támogatta a hagyományosan baráti magyar-iráni kapcsolatok erősítését. Soha nem felejtem el, hogy mindig a rendelkezésemre állt, amikor találkozót kértem tőle, és mindig tiszteletet tanúsított Magyarország iránt”.

Szijjártó legmélyebb együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak és az iráni népnek.

Raiszi és Amirabdollahián, továbbá hét másik utas vasárnap délután vesztette életét Irán északnyugati részén a szerencsétlenségben. Az elnök vasárnap Kelet-Azerbajdzsán tartományba utazott, hogy ott Ilham Alijev azeri elnökkel együtt felavassa a két ország által az Arasz folyón emelt harmadik duzzasztógátat. A katasztrófa feltehetőleg a rossz időjárási viszonyok miatt történt.

Forrás:https://24.hu/kulfold/2024/05/22/szijjarto-peter-reszvet-irani-elnok-kulugyminiszter-halala/

Részvény: